Kansallinen koripalloliitto kaikkein arvokkain pelaajapalkinto

- Jul 01, 2019-

Kansallinen koripalloliitto kaikkein arvokkain pelaajapalkintoKansallinen koripalloliiton arvokkain pelaajapalkinto (MVP) on vuosittainen kansallisen koripalloliiton (NBA) palkinto, joka on myönnetty vuoden 1955–56 kauden jälkeen tavanomaisen kauden parhaimmalle pelaajalle. Voittaja saa Maurice Podoloff Trophy -nimisen palkinnon, joka on nimetty NBA: n ensimmäisen komissaarin (sitten presidentin) [a] kunniaksi, joka palveli vuosina 1946–1963. NBA-pelaajat. Vuodesta 1980–81 lähtien palkinnon päättää urheilijoiden ja lähetystoiminnan harjoittajien ryhmä koko Yhdysvalloissa ja Kanadassa.


Kaikki äänestyspaneelin jäsenet äänestävät ensimmäisestä viidennestä sijainnista. Jokainen ensimmäisen sijan äänestys on 10 pistettä; jokaisen toisen sijan äänestys on seitsemän; jokainen kolmannen sijan äänestys on arvoltaan viisi, neljänneksi on arvoltaan kolme ja viides paikka on yksi. Vuodesta 2010 lähtien fanit äänestivät yhden äänestyksen kautta online-äänestyksen. Pelaaja, jolla on korkein pistemäärä, voittaa palkinnon. Palkinnon nykyinen haltija on kesäkuussa 2019 Milwaukee Bucksin Giannis Antetokounmpo.


Jokainen pelaaja, joka on voittanut tämän palkinnon ja joka on oikeutettu Naismith-muistomerkin koripallon kuuluisuuteen, on otettu käyttöön. Kareem Abdul-Jabbar voitti palkinnon ennätyksellisen kuusi kertaa. Hän on myös ainoa pelaaja, joka voittaa palkinnon, vaikka hänen joukkueensa ei tehnyt pudotuspelejä 1975–76. Sekä Bill Russell että Michael Jordan voittivat palkinnon viisi kertaa, kun taas Wilt Chamberlain ja LeBron James voittivat palkinnon neljä kertaa. Russell ja James ovat ainoat pelaajat, jotka ovat voittaneet palkinnon neljä kertaa viidessä vuodessa. Moses Malone, Larry Bird ja Magic Johnson voittivat palkinnon kolme kertaa, kun taas Bob Pettit, Karl Malone, Tim Duncan, Steve Nash ja Stephen Curry ovat voittaneet sen kahdesti. Ainoastaan kaksi rookiaa ovat voittaneet palkinnon: Chamberlain vuonna 1959–60 ja Wes Unseld 1968–1969. Nigerian Hakeem Olajuwon, Yhdysvaltain Neitsytsaarien Duncan, Kanadan Nash, [D] Dirk Nowitzki Saksasta ja Giannis Antetokounmpo Kreikasta ovat ainoat NBA: n "kansainväliset pelaajat".


Curry vuonna 2015–16 on ainoa pelaaja, joka on voittanut palkinnon yksimielisesti. Shaquille O'Neal vuonna 1999–2000 ja James vuosina 2012–13 ovat ainoat kaksi pelaajaa, jotka ovat laskeneet yhden ääniä yksimielisestä valinnasta, molemmat saivat 120: ta 121: ää ääntä. Vuodesta 1975–76 lähtien vain kaksi pelaajaa on nimetty MVP: ksi kauden aikana, jolloin heidän tiiminsä ei voittanut vähintään 50 säännöllisen kauden peliä - Moses Malone (kahdesti, 1978–79 ja 1981–82) ja Russell Westbrook (2016) -17).

Bill Russell (vasen) voitti palkinnon viisi kertaa NBA-uransa aikana. Wilt Chamberlain (keskus) voitti palkinnon neljä kertaa urallaan.

Kareem Abdul-Jabbar voitti palkinnon ennätystasolla kuusi kertaa uransa aikana. Michael Jordan voitti palkinnon viisi kertaa urallaan.


Michael Jordan voitti palkinnon viisi kertaa urallaan.

Tim Duncan, San Antonio Spurs, voitti back-to-back arvokkaimmat pelaajat palkinnot '01 -02 ja '02 -03-kausina.

Derrick Roseistä tuli nuorin pelaaja, joka voitti palkinnon 22-vuotiaana.

Stephen Curry voitti MVP-palkintoja ja oli ensimmäinen yksimielinen voittaja 15 -16-kaudella.

Giannis Antetokounmpo on hallitseva MVP.